Home & carrière

GUUST SPECKEN NL KAMPIOEN KZ2 2016

Guust Specken NL Kampioen KZ2 2016 @Kartphoto
Guust Specken NL Kampioen KZ2 2016 @Kartphoto

KLASSE MINI JUNIOREN

2004 eerste ronden in 'n kart ... "I love snelheid" 

2005 eerste wedstrijdseizoen en deelname aan mini-cursus op Strijen

2006 eerste seizoen NFK NK's, KCHW wedstrijden en mini-cursus op Strijen.

2007 was een SUPER wedstrijdseizoen: met KCN VanKart met 60cc motor werd Guust kampioen in drie series mini junioren wedstrijden NFK NK Klassement (6 races), de HB Cup der lage landen (4 races), KCHW (5 race). P3 in ZH kampioenschap. Bij alle wedstrijden ontving hij 'n beker (16).

KLASSE KF3

2008 overstap naar KF3 klasse met KCN VanKart met 125cc TM motor, deelname aan 6 NAB NFK NK wedstrijden, 5 KCHW Clubwedstrijden, Strijense GP

KLASSE ROTAX MAX JUNIOREN

2009 overstap naar Rotax Max Junior klasse bij de Chrono: 8 races om de DRMC.

2010 deelname aan 8 NK's en 2 EK's. Primeur voor kartbaan Strijen: 18 april speakerde Guust zijn eerste kart evenement.

2011 was een giga jaar: Véél, héél véél trainen, wintercup en open race in Campillos, 8 NK's, 4 EK's, 2 RRD's, diverse Engelse races en de Grand Finals in Abu Dhabi!!!!! Met schitterende resultaten. Verder weer clubraces gespeakerd op Strijen.

KLASSE KZ2

2012 overstap naar KZ2 schakel klasse. 5 SHW Clubwedstrijden, 3 BNL's én het CIK FIA KZ2 EK. Ook 2 DKM's op de PCR met AVG Racing.

2013 met AVG Racing overstap naar Birel. DKM, SHW, CIK FIA EK's en CIK FIA WK wedstrijden. Tevens speakeren van wedstrijden in NL, B, D.

2014 Seizoen start met IRB Racing. In juli overstap naar PDB Racing team. Wedstrijden: Chrono Winterserie (2) DKM (5), CIK FIA EK's (2) en veel wedstrijden speakeren :-)

2015 Met het PDB Racing team heeft Guust het Deutsche Schalt Kart Meisterschaft gereden. Het seizoen begint met de wintercup in Lonato in februari en een EK in Sarno, resultaat: dns. Guust rijdt succesvol mee in NK wedstrijden in Kerpen (5e) en Berghem (1e). De seizoensafsluiter was: SKUSA19 in Las Vegas USA. Tevens heeft Guust wedstrijden van SHW, BNL en BMC gespeakerd in B, Fr, D, NL.

2016 Guust stond wederom op het startgrid met de PDB Gillard, dit jaar met een Vortex motor. Hij reed het Nederlands kampioenschap KZ2 en het DSKM in Duitsland. Het DSKM veld was zeer competitief en zeker gelijkwaardig aan KZ niveau. Hierdoor werd besloten in te schrijven voor de klasse KZ tijdens de CIKFIA WorldChamps in Kristianstad, Zweden in september. Guust scoorde een zeer mooie P9 tussen voormalig WK, EK KZ kampioenen en fabrieksrijders, inclusief voormalig F1 coureur Rubens Barichello. Het seizoen startte met een P2 tijdens de Wintercup in Kerpen, verder kwam hij dit jaar met nog 8 bokalen thuis, waaronder de bokaal voor NL Kampioen KZ2 2016. Resultaten 2016 zijn hier te vinden.

In verband met het drukke wedstrijd schema en zijn studie had Guust in 2016 zijn speaker activiteiten on hold gezet. In 2017 kunnen jullie zeker zijn enthousiate commentaar op de kartbaan weer horen ... 

Link voor video

2017 Guust heeft race activiteiten even on hold gezet, zodat hij zich kan richten op zijn afstuderen het komende half jaar. In de weekenden is hij uiteraard wel op de baan te vinden voor trainingsronden en het trainen van de nieuwe lichting karters tijdens de jaarlijkse minicursus van SHW op kartbaan Strijen. Verder staan op zijn planning: Het leiden van SHW wedstrijden en het speakeren van kart wedstrijden: BNL, BMC, CIK FIA EK.

GUUST SPECKEN NL KAMPIOEN KZ2 2016

Foto: @Kartphoto
Foto: @Kartphoto

Guust stond wederom op het startgrid met de PDB Gillard, dit jaar met een Vortex motor. Hij reed het Nederlands kampioenschap KZ2 en het DSKM in Duitsland. Het DSKM veld was zeer competitief en zeker gelijkwaardig aan KZ niveau. Hierdoor werd besloten in te schrijven voor de klasse KZ tijdens de CIKFIA WorldChamps in Kristianstad, Zweden in september. Guust scoorde een zeer mooie P9 tussen voormalig WK, EK KZ kampioenen en fabrieksrijders, inclusief voormalig F1 coureur Rubens Barichello. Het seizoen startte met een P2 tijdens de Wintercup in Kerpen, verder kwam hij dit jaar met nog 8 bokalen thuis. Binnenkort wordt hem de bokaal voor NL Kampioen KZ2 2016 uitgereikt. Resultaten 2016 zijn hier te vinden.

In verband met het drukke wedstrijd schema en zijn studie had Guust in 2016 zijn speaker activiteiten on hold gezet. In 2017 kunnen jullie zeker zijn enthousiaste commentaar op de kartbaan weer horen ... 

Link voor video Guust draait donuts tijdens NL Kampioen ereronde voor de tribune van Karting Genk

2015 Guust Specken schakelt met PDB door in KZ2 schakelklasse

Guust Specken 1e KZ2 NK Berghem
Guust Specken 1e KZ2 NK Berghem

Met het PDB Racing team heeft Guust het Deutsche Schalt Kart Meisterschaft gereden. Het seizoen begint met de wintercup in Lonato in februari en een EK in Sarno, resultaat: dns. Hierna wordt besloten niet meer deel te nemen aan WSK georganiseerde EK/WK wedstrijden. Guust rijdt succesvol mee in NK wedstrijden in Kerpen (5e) en Berghem (1e) Tevens heeft Guust wedstrijden van SHW, BNL en BMC gespeakerd. 

Als afsluiting van het seizoen steekt het PDB Racing Team de oceaan over naar Las Vegas om in een zeer competitief internationaal KZ2 veld de SKUSA19 te rijden. De trainingen verlopen redelijk, de heats slecht. Guust valt uiteindelijk in de finale uit met een gescheurde as. 

 

 

2014 Guust Specken rijdt de KZ2 Schakelklasse

DKM podium: Guust 3e DKM2 Wackersdorf 29-6-2014
DKM podium: Guust 3e DKM2 Wackersdorf 29-6-2014

Eerste helft van het jaar rijdt Guust met Richard Blom's IRB Racing. Materieel: frame Intrepid en motoren TM. De eerste wedstrijden zijn succesvol: de Winter Serie sluit hij af als 2e. Tijdens het KZ2 NK1 wint Guust alle vier de races. Daarna volgen de wedstrijden van de DSKM en CIK FIA EK1 in Genk. Tijdens DKM2 in Wackersdorf bemachtigt Guust zijn eerste DKM podium.

In juli wordt besloten tot overstap naar PDB Racing Team. Materieel: Gillard frame en motoren TM. Door werk en studie verplichtingen wordt het EK in Wackersdorf afgezegd, maar in Kristianstad rijdt Guust het CIK FIA EK3. Met twee van de drie gereden evenementen wordt Guust 19e in het KZ2 kampioenschap.

In het DSKM 2014 klassement finisht Guust op een mooie 5e plaats. In Wackersdorf, Kerpen én Genk behaalde hij bekers.

 

Ook op agenda 2014: de BMC, BNL, zomeravond wedstrijden van KCL in Lelystad en SHW wedstrijden in Strijen niet met z'n kart maar met de microfoon: Sinds 2010 verslaat Guust kartwedstrijden in binnen- en buitenland mits zijn wedstrijdkalender het toelaat.

2013 Guust Specken schakelt door in KZ2 klasse

Guust Specken in actie tijdens EK in Genk
Guust Specken in actie tijdens EK in Genk

Tweede jaar schakelen: Guust schakelt door in de volgende versnelling. In 2012 sloot Team 36 zich aan bij AVG Racing. Dit jaar rijdt Guust SHW clubwedstrijden en met AVG Racing: Het DKM kampioenschap én CIK FIA evenementen. 

Na zijn open sollicitatie bij het internationale kart-circuit van Genk werd Guust in het voorjaar van 2013 benaderd voor de verslaggeving van de BMC races. In 2013 speakerde hij de races in april, mei en augustus in Genk en in juni op de Duitse kartbaan in Kerpen. Ook verslaat hij de SHW wedstrijden.

2012 Guust Specken naar klasse KZ2

v.l.n.r. Beitske, Max en Guust op KZ2 podium
v.l.n.r. Beitske, Max en Guust op KZ2 podium

Na drie jaar in de klasse Rotax Max Junioren stapt Guust over naar de KZ2 schakelklasse. Hij reed de SHW clubwedstrijden en de BNL wedstrijden in Genk (2x) en Ostricourt. Guust nam begin juni ook deel aan het CIK FIA KZ2 EK in Wackersdorf, hij haalde dit jaar nog niet de finale dag, maar deed veel ervaring op in de trainingen en de voorronden. Met AVG Racing rijdt Guust in augustus in Hahn en oktober in Genk met een PCR kart DKM wedstrijden. In zijn eerste DKM wedstrijd finisht Guust in het internationale KZ geweld als 9e!!! 

2011 Guust Specken 1e RRD, 2e NK, 3e BNL, 5e EK, 8e WK

Guust met Grand Final ticket
Guust met Grand Final ticket

Laatste jaar in de klasse Rotax Max Junioren. Guust traint in het vroege voorjaar in Spanje, daarna volgen nog 8 NK's, 4 EK's, 3 BNL's, 2 Rotax Racing Day's, diverse spaanse en engelse Super One wedstrijden. Guust was ook te horen/zien als speaker van de SHW kartwedstrijden in Strijen.

In de serie Rotax Racing Days (kleine velden, rijders van hoog kaliber, super sfeer) werd Guust kampioen, hij won het felbegeerde Rotax Max Grand Finals ticket. In november streed hij met de wereld top. Na plaatsing via de 2nd change race reed hij in de pre-finale van P33 naar P21. In de finale reed hij van P21 naar P8!! Een wereld ervaring en een wedstrijdjaar om trots op te zijn.

Link jaarboek 2011 https://tinyurl.com/c35nmxs

 

 

2010 Guust Specken rijdt zijn eerste EK's

Guust start DCMR2 vanaf pole op Spa
Guust start DCMR2 vanaf pole op Spa

Naast de 8 wedstrijden om de Dutch Rotax max Challenge reed Guust 2 wedstrijden om de Rotax Max Euro Challenge in Salbris (F) en Wackersdorf (D). Daarnaast 1 Wintercup, 1 BNL, 1 Strijen GP.

Hoogtepunten dit jaar: Wintertraining weekend Campilos (S) 1e in GP Strijen, Pole position in Spa Francorchamps (B), 2 keer racen op circuit Three Sisters (GB)  

 

2009 Guust Specken maakt overstap naar Rotax Max

Guust rijdt klasse Rotax Max Junioren
Guust rijdt klasse Rotax Max Junioren

Voor het wedstrijdseizoen 2009 besloot Team 36 te willen rijden in 'n groter rijdersveld. Vanaf november 2008 werd getest in Rotax Max Junioren Klasse met 'n Birel kartframe. De wedstrijdkalender telde 8 Rotax Max wedstrijden en 1 BNL wedstrijd. In z'n eerste jaar in de klasse eindigde Guust als 10e in 'n veld van 48 rijd(st)ers in het Rotax Max Kampioenschap. Hoogtepunten dit jaar: 1e in kwalificatie race NK8 Berghem en 6e in dagklassement NK7 in Genk (B).

page loading